Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Op af stolen Mette Frederiksen

Wednesday, November 11th, 2009

I gårsdagens udgave af erhvervsbladet kan man læse hvor farligt og ydmygende det er at være buschauffør.

Derfor synes jeg at Mette Frederiksen fra Socialdemokraterne, for at beskytte buschaufførene,  bør stille forslag om at kriminalisere buspassagerne.

Jeg har derfor, inspireret af hendes tekst omkring prostitution,  skrevet en forslagtekst, som Mette Frederiksen frit kan benytte.


At køre bus er ikke, og vil aldrig blive “et arbejde som alle andre”. Igennem arbejdsmarkedslovgivningen kan man forsøge at beskytte arbejdstageren og regulere arbejdsforholdene. Men man vil aldrig kunne regulere sig ud af det faktum, at de mænd (og kvinder) der kører busen, mere som regel end undtagelse er mennesker med store problemer og en svær fortid.

Når det er bevist, at buskørsel har store negative konsekvenser for den enkelte chauffør og for samfundet, kan vi ikke acceptere det. Det er tid til at træffe et valg.

Den nuværende lovgivning tilgodeser ikke buschaufføren men derimod kunderne. Den, der kører bussen, har sjældent et såkaldt frit valg. Det har kunden imidlertid altid. Derfor ønsker vi et forbud. At være buspassager ikke en menneskeret.

Selvom der også er en mindre gruppe af kvinder, der kører bus, er buskørsel overordnet set et ligestillingsproblem, hvor kvinder køber busbilletter. Buskørsel har intet med fri bevægelighed at gøre. Buskørsel er et marked, med en stærk part (pasageren) og en svag part (chaufføren).

En kriminalisering af passagerene er et vigtigt signal at sende. Præcist som vi ikke vil acceptere, at man slår på børn, at man kører med alkohol i blodet, eller at man begår indbrud hos folk.

Nogle mener, at vi burde anerkende, at der er forskel på chaufførene. Men problemet er bare, at kunderne ikke sondrer! De er vant til at kunne vælge og vrage uden, at nogen betvivler deres ret til at køre med bus i enhver retning. På det rå busmarked omkring Vesterbro i København, kan ofre for arbejdsanvisning og mænd med stort erhverskørekort ikke sige nej. Det er ikke i orden.

Buskørsel udtrykker et helt bestemt menneskesyn; at mennesker tingsliggøres, og alt er til salg for den rette pris. Vi ønsker, at næste generation af danske kvinder  siger fra overfor den tvang, der følger buskørsel. Det vil nemlig være en af de mest positive følger af en lovændring. Mange unge vil ikke længere synes, at det er fedt at køre med bus.

Hvis vi skal komme bagmændene til livs og give hver enkelt chauffør en reel valgmulighed, så er et forbud nødvendigt. Men det kan ikke stå alene.

Flere og bedre sociale tilbud er nødvendige. Kombinerer vi et forbud med en mere målrettet social indsats, så træffer vi det rigtige valg som samfund. Det vil være ansvarsfuld, socialdemokratisk værdipolitik, så det basker.


Dansk Internet Register

Friday, May 15th, 2009

Så er de ude med riven igen.

Har lige modtaget et brev fra Dansk Internet Register.

Et svindelforetagende som efterhånden burde være kendt af alle.

Brevet er afsendt fra England og firmaet er registreret i Tyskland?

Jeg skal bare underskrive og returnere svarkuverten -porto er betalt.

Så vil jeg blive faktureret 958 euro, årligt for at få mit firmanavn på en hjemmeside som ingen ser.

Det lyder som en rigtig god forretning.  For dem.

Har du også fået et brev  – så fyldt kuverten med 100 gram ikke organisk affald og læg den i postkassen. – Uden afsender.

Modtageren betaler.  Så ka’ de lære det. 😀

Windows reddede min dag.

Friday, December 19th, 2008

Der kører så mange historier om tåbelige brugere – så her er en om tåbelige supportere…

Ringede til Yousee support fordi min tråldøse router jævnligt taber SSID og PSK (kodeord). Det er en at de mere komplicerede opgaver. Den flinke supporter (S) vil så stille mig videre til udvidet support (Deres ypperste IT kompetancer). Med først skal hun  lige vide lidt mere.

S: “Bruger du XP eller Vista?”.

“Jeg bruger ikke Windows, men Linux”

S: “Bruger du MAC?”

“Nej jeg bruger Linux”

Lang tavshed.

S: “Så kan vi ikke hjælpe dig, vi supporter kun Windows og Mac”.

“Øh – det er ikke min computer du skal hjælpe med, det er min router”

S: “Ja men de skal ind igennem din computer for at kunne hjælpe”

“Kan de ikke bare sige hvordan man gør på Windows, så skal jeg nok gøre det rigtige?”

S: “Nej det skal være Windows eller Mac ellers kan man ikke!”

“Hmm, ok jeg kan starte en virtuel Windows XP, vil du så stille mig videre?”

S: “Ja hvis du kører XP”

“Det gør jeg!”.

“OK så”.

Endeligt blev jeg stillet videre til specialisten (S).

S: “Start din Internet Explorer”

“OK”

S: “Skriv 192.168.0.1”

“Det er ikke på mit subnet”.

Lang tavshed

“Du vil gerne ha at jeg tilgår routeren via http?”

S: “Ja”

“Kan jeg ikke ligeså godt gøre det fra min Linux”

S: “Vi supporterer kun Windows og Mac”;

Jeg forbinder med Firefox på min Linux uden at sige noget 🙂

“OK jeg er login siden”

S: “Login med admin som brugernavn og password som password”;

Jeg logger ind med det password som jeg selv har sat den til.

“OK”

S:  “Klik på wireless settings”.

“Er sket”.

S: “Her kan du skrive det SSID og kodeord du gerne vil have”

“Det er jeg klar over, men den stiller sig selv tilbage efter nogen tid”

S: “Øhh – nå men så sletter jeg din fjernkonfiguration, så sker det ikke mere. Du mister forbindelsen så du er nødt til at genstarte routeren”

“OK – Tak for hjælpen”

S: “Så lidt”.

Jeg måtte lige sidde lidt og stirre ind i væggen.

Glædelig jul.

Lokalgruppen Nordsjælland

Monday, December 15th, 2008

I forlængelse af mit tidligere indlæg skylder jeg at fortælle at lokalgruppen i Hillerød er stiftet og i fuld drift.

Da kommunen kræver at vi er en forening iht. folkeoplysningsloven, har vi stiftet en formel forening med bestyrelse, medlemsliste og vedtægter. Forenings formelle navn er: Linux Brugere i Nordsjælland.

Vi mødes hver mandag kl. 17-21 i lokale 6 på 1. sal i skolens hovedbygning.  Her en bedre netværksdækning end i det “gamle” lokale i kælderen.

Så hvis du bor, eller tilfældigvis er i Nordsjælland og er interesseret i  Linux, eller open source generelt, så tag din computer under armen og mød op på adressen:

Hillerød Ungdoms Center
Nordre Jernbanevej 6
3400 Hillerød

Hvis du ikke kan finde os, så ring på 2066 9860.

Det er en god at medbringe en multistikdåse og evt et patchkabel, hvis du ikke har trådløst netkort.

Go’ fornøjelse.

Nokia & GPS – min r..

Thursday, January 3rd, 2008

Har ellers altid været begejstret for Nokia.

Så nu har jeg anskaffet mig en N95. Den kan jo alt muligt – trådløst lan, mail, GPS, TV osv. Og så har Nokia, fravalgt at lade sig diktere af Microsoft, hvilket jeg kun kan støtte.

Blev lidt skuffet da jeg fandt ud at at det koster kr. 700,- at aktivere rutevejledningen i GPS’en. Gjorde det alligevel da jeg skulle til Holland julen, og ikke gider at rode med kort. GPS’en henter kort efter behov, så jeg investerede også lige kr. 200,- i et 2 Gb micro SD kort, og lagde ruten hjemmefra + diverse omveje, for ikke at skulle bekoste datatrafik i udlandet.

Da vi kørte fra borde i Puttgarten havde den tabt ruten, så den var nødt til at koble op for at finde ruten igen – hmm – okay – det er så også i orden. Havde ikke kørt ret langt før det skete igen. Lod den alligevel koble på omkring Hamburg, Bremen, Oldenburg, og Groningen. Da vi kom frem var der atter adgang til wlan, så dagen efter tjekkede jeg på 3’s side hvad turen havde kostet. Knap kr. 800,-. Pinligt og dyrt at være så dum. Begyndte så at søge lidt på nettet, og fandt ud af at man ikke kan hente kortene ned på telefonen, med mindre man har en PC med med Windows >= 2000. Flot Nokia! Så man skal også købe Windows for at kunne bruge jeres GPS! Hvorfor f….. kan man ikke hente kortene direkte når man nu har en telefon med browser og wlan ??? – eller i det mindste baseret på software som ikke kræver Windows? Nå, havde tilfældigvis en Windows XP i VMware på min notebook så jeg fik hentet de relevante kort og kom hjem uden yderligere GPS udgifter.

I øvrigt skal man ikke stole på stemmevejledningen – den er direkte vildledende – Feks. siger den “hold til højre og drej til venstre” – selvom der er venstresvingsbane (krydset Overdrevsvejen / Københavnsvej i Hillerød) . Eller “kør ligeud” selvom kortet viser at man skal til venstre (Groningen, Holland). Har masser andre eksempler.

Herudover er det temmeligt besværligt at planlægge ruter, hvis man ikke lige staver rigtigt eller præcis kan udpege destinationen på kortet, så er der ingen hjælp.

Så i bagklogskabens ulideligt klare lys – jeg skulle have købt en rigtig GPS – Nokias løsning er simpelthen for bøvlet, for ringe og for dyr.

Ovennævnte er naturligvis kun min personlige subjektive mening.

Ubuntu markant hurtigere end Vista

Thursday, November 22nd, 2007

PC World har foretaget nogle hastighedstest for at sammenligne hastigheden på flash disk med en traditionel harddisk. Testen påviser at man kan få en lidt hurtigere maskine hvis man skifter til en flash disk, og at man kan få en markant hurtigere maskine ved af skifte fra Vista til Ubuntu! Et par tal fra testen:

Tider i sek. Vista Ubuntu
Boot 67,0 46,7
Kopiering af 528 Mb data 28,9 8,2

Ganske imponerende – ikke sandt?

Læs testen her