Archive for the ‘Nice to know’ Category

Hvis Thunderbird hænger

Wednesday, November 28th, 2018
Jeg har længe været irriteret over at Thunderbird bruger utrolige mængder cpu og ofte hænger, men har affundet mig med at det er fordi jeg har absurd mange mailkonti med absurd mange mails.
Så faldt jeg lige over denne her:
How to stop Thunderbird hammering your CPU
Som i alt sin enkelthed går ud på at ændre værdien  mail.db.idle_limit fra 300000 til 30000000 under Indstillinger -> Avanceret -> Avancerede Indstillinger.
Det virker for mig 🙂

Gør det selv værksted i Hillerød

Friday, September 18th, 2015

Bor du i Nordsjælland og skruer du selv på din bil, er det nu muligt at få adgang til et autoværksted med lift og værktøj ved Hillerød til en meget fornuftig pris. Se mere på avika.dk

Dropbox på OpenSuSE 11.4

Thursday, May 3rd, 2012

Sidder og fedter med at få Dropbox installeret på min OpenSuSE 11.4.  Der ligger en Fedora rpm på dropbox.com som fejler med uløste “dependencies” på pygtk2, som ikke lige er til at finde ud af.

Efter at have brugt alt for meget tid men at google,  fandt jeg ud af, at dropbox ligger i softwarekilden ‘Hovedsoftwarekilde (Contrib)’.

For at spare andre for at spilde tid, klares installationen sådan:

sudo zypper addrepo http://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/11.4:/Contrib/standard/ “Hovedsoftwarekilde (Contrib)”
sudo zypper install dropbox dropbox-servicemenu nautilus-dropbox

Internet i Portugal

Sunday, October 23rd, 2011

Har lige været en uge i Portugal (Algarve provinsen) og som altid brugte jeg et par timer den 1. dag, på at finde ud af hvordan jeg kommer på nettet.

Her er en måde der fungerer.

Der ligger en Optimus butik i butikscenteret “Forum Algarve” som ligger i Faro.

Her kan man købe et “Optimus Kanguru” pre paid simkort til data.  Det koster knap 15 euro og giver 1 Gb som skal bruges inden for en måned.

Har du en Android mobil kan du sætte kortet i den.

Den opretter selv et adgangspunkt som ikke fungerer. I stedet skal du oprette en som du kalder kanguru-portatil

APN = myconnection,  MMS-Protokol=WAP 2.0,  MCC=268,  MNC=03, Godkendelsestype=CHAP,

Resten efterlades tomme. Aktiver adgangspunktet og du et på nettet.

Jeg brugte fruens HTC, sat op som hotspot til formålet,  og oplevede rimelig god dækning i bjergene nord for Messines hvor vi boede og generelt rigtig god dækning i byerne og ved strandene.

Perfekt sammen med en Musimi eller tilsvarende konto og en VOIP app på mobilen.

OpenSuSE 11.3, kde & mobilt bredbånd

Sunday, December 19th, 2010

Mens OpenSuSE 11.2 / kde4  fungerede glimrende med diverse USB 3G modems har jeg haft nogen bøvl med at få det til at fungere med OpenSuSE 11.3 / kde4. Har du samme bøvl så prøv følgende, som i hvert fald fungerer med Huawei E122 & E230:

Sæt netværkskontrollen til networkmanager i Yast -> Netværksenheder -> Netværksindstillinger.
Tilføj brugeren til grupperne dialout & modem.
Gøres i Yast – > Sikkerhed & brugere -> Bruger og Gruppeadministration
Åbn brugeren, klik detaljer og afmærk dialout & modem.
Erstat KDE’s networkmanager med Gnomes netværksmanager som generelt er mere velfungerende.
Åbn en terminal og kør:
sudo zypper remove NetworkManager-kde4
sudo zypper install NetworkManager-gnome

opret genvej til usr/bin/nm-applet i ~home/.kde4/Autostart

log ud og ind.

Sæt dit USB modem i, vent til” GSM connection” dukker op i “nm-appletten” klik på den,  tast pinkode og smil.

Go’ jul / fornøjelse.

Absolute Linux

Wednesday, October 27th, 2010

Fik foræret en Compaq Armada M300.

En lille lækker sag, designed for Windows NT ;). 600 Mhz PIII og 196 Mb ram.

Forsøgte med Xubuntu, men nej. Så jeg Googlede lidt og fandt en positiv omtale af Absolute Linux. Hentede ISO, installerede og blev begejstret.

Jeg har nu en 10 år gammel notebook, som udover at trænge til et nyt batteri, fungerer perfekt, og er hurtigere end min nye netbook med Atom processor, 1 Gb ram og Xubuntu 10.04.

Eneste minus er at den ikke kan bruges til nettv. Med mindre man holder af lysbilleder :).

Updating Cyrus Imap

Wednesday, September 19th, 2007

Forleden aften opdaterede jeg en fil & mail server med SAMBA og Cyrus-Imap fra SuSE 9.3 til OpenSuSE 10.2. Efter opdateringen ville Cyrus-Imap ikke starte. Tjekkede message.log og fandt følgende: DBERROR db4: PANIC: fatal region error detected; run recovery.
Det gjorde jeg så og fik en ny fejl : DBERROR: opening /var/lib/imap/deliver.db: cyrusdb error.
Fandt svaret med Google. Slet deliver.db. Den bliver oprettet automatisk hvis den mangler. Alting så nu ud til at fungere – indtil jeg prøvede at sende en mail til en lokal bruger. Den kom ikke frem.
Tjekkede /var/log/mail og fandt følgende: [/var/lib/imap/socket/lmtp]: Permission denied. Den tog mig nogle timer at knække. Fandt ikke noget svar på Google, men kunne huske at jeg var stødt på samme problem tidligere på en anden installation. Forsøgte uden held at ændre rettigheder og ejerskab på /var/lib/imap/socket/lmtp og på mappen /var/lib/imap/socket – uden held. Til sidst fandt jeg svaret – : chmod 0751 /var/lib/imap . Nu står det her så jeg aldrig glemmer det.

Go’ fornøjelse…

Til glæde for den minoritet som ikke forstår Dansk – følger her en gentagelse på skoleengelsk.

Last night I updated a file & mail server running SAMBA and Cyrus-Imap from SuSE 9.3 to OpenSuSE 10.2. After updating, Cyrus-Imap did not start. Checking message log found this: DBERROR db4: PANIC: fatal region error detected; run recovery.
Did it – new error: DBERROR: opening /var/lib/imap/deliver.db: cyrusdb error.
Found the answer by Goggle. Just delete deliver.db, as it will be created by Cyrus, if missing. Did it. Now everything looked fine – until I tried to send a mail to a local user. It did not reach the users inbox.
Looked in /var/log/mail. Found this [/var/lib/imap/socket/lmtp]: Permission denied . This took some hour’s to solve. I did not find the answer by Google, but I remembered that I have had this problem earlier. Tried to chmod lmtp and the socket folder – same problem – At last I found the answer : chmod 0751 /var/lib/imap

Enjoy…

Delt kalender og adressekartotek i Thunderbird

Tuesday, August 14th, 2007

Hvis man ikke lige har adgang til en “rigtig” groupware løsning, kan man med mailkilenten Thunderbird, komme et pænt stykke vej, ved hjælp af tilføjelserne Addressbooks Synchronizer og Lightning.

Addressbooks Synchronizer er et synkroniseringsværktøj, som gør det nemt at kopiere sine adresselister ud på et fælles drev, en imap mappe eller til en webdav mappe. Andre kan herefter importere adresselisterne. Programmet kan konfigureres til automatisk download når Thunderbird startes og upload ved afslutning. I et flerbrugermiljø er det derfor vigtigt at der udpeges en ansvarlig for hver adresseliste som har ret til at tilføje adresser / uploade da eksisterende lister overskrives.

Lightning giver også mulighed for at dele sin kalender via en webdav server. Det er en forholdsvis enkelt at oprette en webdav mappe på OpenSuSE ved at følge denne anvisning. Lightning giver mulighed for at have flere kalendere aktive samtidig, således at man kan se sine kollegers kalendere. På Ludvigs Hjørne ligger en glimrende vejledning i brugen af Lightning & Sunbird.

Go’ fornøjelse.

3 Datacard & SuSE 10.2

Sunday, July 8th, 2007

Officielt understøtter 3’s datacard kun Windows & MAC, men det fungerer også udmærket på Linux. Da der ikke er Linux software til konfiguration af kortet, måtte jeg dog først have kortet i en Windows maskine for at låse det til 3’s net og deaktivere pin-koden.
For at kortet kan fungerer skal der bruges et program – icon_switch som “switcher” 3G enheden til modemtilstand. Det skal køres hvergang kortet sættes i eller maskinen har været genstartet. Herefter skal følgende streng køres: “modprobe usbserial vendor=0x0af0 product=0x6701”. Begge dele skal køres som root.

Hent http://rude.net/icon_switch og gem den i /usr/sbin
Hent http://rude.net/3.sh og gem den i /usr/sbin
Hent http://rude.net/3.desktop og gem den på din Desktop

Nu skal kortet sættes op som modem. Dette gøres med Yast -> netværksenheder -> Modem.
Tilføj et nyt modem.->
Modemparametre:
Modemenhed: /dev/ttyUSB0, Opkaldspræfiks: blank, Toneopkald, Specielle indstillinger: Ligegyldige
Vælg internetudbyder:
Afmærk: Brugerdefineret tjenesteudbyder og klik på [Ny]
Udbydernavn: 3, Telefonnummer: *99#, Brugernavn: 3, Password: 3, Fjern flueben i “Spørg altid efter adgangskode”.
Opkoblingsparametre: ændres ikke.
Afslut modemopsætningen og åbn Yast -> Software -> Håndtering af software. Installer Kinternet.

Sæt 3 kortet i.
Klik på ikonet “3” på din desktop.
Aktiver kinternet.

Go’ fornøjelse…

Ps. Indlægget er skrevet på go kart banen ved Klippan i Sverige, hvor vi tilbringer en uge i træningslejr. Også her er jeg online med fri datatrafik på mit Turbo 3G datacard.

Egroupware – Open groupware suite.

Thursday, June 21st, 2007

Har installeret den nyeste version af Egroupware. Det er en ret cool applikation med mail, kalender, adressebøg, opgave- og projektstyring.
Også et par bugs – Kunne ikke få mailen til at tilslutte til min Cyrus Imap – de ligger ellers på samme server og Cyrus’en kører med “plain text” password. Uanset hvad man sætter den til krypterer den alligevel, så jeg har foretaget nogle ændringer i IMAP.php som ligger i egroupware/egw-pear/Net. Jeg har ganske enkelt udkommenteret hele krypteringsdelen – der ligger en pakket kopi her: http://rude.net/IMAP.php.gz.
Stavekontrol i mailprogrammet kan aktiveres ved at følge denne anvisning.
Installationskilde til SuSE 10.2 her.

Go’ fornøjelse