Archive for the ‘Nice to know’ Category

Gør det selv værksted i Hillerød

Friday, September 18th, 2015

Bor du i Nordsjælland og skruer du selv på din bil, er det nu muligt at få adgang til et autoværksted med lift og værktøj ved Hillerød til en meget fornuftig pris. Se mere på avika.dk

Dropbox på OpenSuSE 11.4

Thursday, May 3rd, 2012

Sidder og fedter med at få Dropbox installeret på min OpenSuSE 11.4.  Der ligger en Fedora rpm på dropbox.com som fejler med uløste “dependencies” på pygtk2, som ikke lige er til at finde ud af.

Efter at have brugt alt for meget tid men at google,  fandt jeg ud af, at dropbox ligger i softwarekilden ‘Hovedsoftwarekilde (Contrib)’.

For at spare andre for at spilde tid, klares installationen sådan:

sudo zypper addrepo http://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/11.4:/Contrib/standard/ “Hovedsoftwarekilde (Contrib)”
sudo zypper install dropbox dropbox-servicemenu nautilus-dropbox

Internet i Portugal

Sunday, October 23rd, 2011

Har lige været en uge i Portugal (Algarve provinsen) og som altid brugte jeg et par timer den 1. dag, på at finde ud af hvordan jeg kommer på nettet.

Her er en måde der fungerer.

Der ligger en Optimus butik i butikscenteret “Forum Algarve” som ligger i Faro.

Her kan man købe et “Optimus Kanguru” pre paid simkort til data.  Det koster knap 15 euro og giver 1 Gb som skal bruges inden for en måned.

Har du en Android mobil kan du sætte kortet i den.

Den opretter selv et adgangspunkt som ikke fungerer. I stedet skal du oprette en som du kalder kanguru-portatil

APN = myconnection,  MMS-Protokol=WAP 2.0,  MCC=268,  MNC=03, Godkendelsestype=CHAP,

Resten efterlades tomme. Aktiver adgangspunktet og du et på nettet.

Jeg brugte fruens HTC, sat op som hotspot til formålet,  og oplevede rimelig god dækning i bjergene nord for Messines hvor vi boede og generelt rigtig god dækning i byerne og ved strandene.

Perfekt sammen med en Musimi eller tilsvarende konto og en VOIP app på mobilen.

OpenSuSE 11.3, kde & mobilt bredbånd

Sunday, December 19th, 2010

Mens OpenSuSE 11.2 / kde4  fungerede glimrende med diverse USB 3G modems har jeg haft nogen bøvl med at få det til at fungere med OpenSuSE 11.3 / kde4. Har du samme bøvl så prøv følgende, som i hvert fald fungerer med Huawei E122 & E230:

Sæt netværkskontrollen til networkmanager i Yast -> Netværksenheder -> Netværksindstillinger.
Tilføj brugeren til grupperne dialout & modem.
Gøres i Yast – > Sikkerhed & brugere -> Bruger og Gruppeadministration
Åbn brugeren, klik detaljer og afmærk dialout & modem.
Erstat KDE’s networkmanager med Gnomes netværksmanager som generelt er mere velfungerende.
Åbn en terminal og kør:
sudo zypper remove NetworkManager-kde4
sudo zypper install NetworkManager-gnome

opret genvej til usr/bin/nm-applet i ~home/.kde4/Autostart

log ud og ind.

Sæt dit USB modem i, vent til” GSM connection” dukker op i “nm-appletten” klik på den,  tast pinkode og smil.

Go’ jul / fornøjelse.

Absolute Linux

Wednesday, October 27th, 2010

Fik foræret en Compaq Armada M300.

En lille lækker sag, designed for Windows NT ;). 600 Mhz PIII og 196 Mb ram.

Forsøgte med Xubuntu, men nej. Så jeg Googlede lidt og fandt en positiv omtale af Absolute Linux. Hentede ISO, installerede og blev begejstret.

Jeg har nu en 10 år gammel notebook, som udover at trænge til et nyt batteri, fungerer perfekt, og er hurtigere end min nye netbook med Atom processor, 1 Gb ram og Xubuntu 10.04.

Eneste minus er at den ikke kan bruges til nettv. Med mindre man holder af lysbilleder :).

Updating Cyrus Imap

Wednesday, September 19th, 2007

Forleden aften opdaterede jeg en fil & mail server med SAMBA og Cyrus-Imap fra SuSE 9.3 til OpenSuSE 10.2. Efter opdateringen ville Cyrus-Imap ikke starte. Tjekkede message.log og fandt følgende: DBERROR db4: PANIC: fatal region error detected; run recovery.
Det gjorde jeg så og fik en ny fejl : DBERROR: opening /var/lib/imap/deliver.db: cyrusdb error.
Fandt svaret med Google. Slet deliver.db. Den bliver oprettet automatisk hvis den mangler. Alting så nu ud til at fungere – indtil jeg prøvede at sende en mail til en lokal bruger. Den kom ikke frem.
Tjekkede /var/log/mail og fandt følgende: [/var/lib/imap/socket/lmtp]: Permission denied. Den tog mig nogle timer at knække. Fandt ikke noget svar på Google, men kunne huske at jeg var stødt på samme problem tidligere på en anden installation. Forsøgte uden held at ændre rettigheder og ejerskab på /var/lib/imap/socket/lmtp og på mappen /var/lib/imap/socket – uden held. Til sidst fandt jeg svaret – : chmod 0751 /var/lib/imap . Nu står det her så jeg aldrig glemmer det.

Go’ fornøjelse…

Til glæde for den minoritet som ikke forstår Dansk – følger her en gentagelse på skoleengelsk.

Last night I updated a file & mail server running SAMBA and Cyrus-Imap from SuSE 9.3 to OpenSuSE 10.2. After updating, Cyrus-Imap did not start. Checking message log found this: DBERROR db4: PANIC: fatal region error detected; run recovery.
Did it – new error: DBERROR: opening /var/lib/imap/deliver.db: cyrusdb error.
Found the answer by Goggle. Just delete deliver.db, as it will be created by Cyrus, if missing. Did it. Now everything looked fine – until I tried to send a mail to a local user. It did not reach the users inbox.
Looked in /var/log/mail. Found this [/var/lib/imap/socket/lmtp]: Permission denied . This took some hour’s to solve. I did not find the answer by Google, but I remembered that I have had this problem earlier. Tried to chmod lmtp and the socket folder – same problem – At last I found the answer : chmod 0751 /var/lib/imap

Enjoy…

Delt kalender og adressekartotek i Thunderbird

Tuesday, August 14th, 2007

Hvis man ikke lige har adgang til en “rigtig” groupware løsning, kan man med mailkilenten Thunderbird, komme et pænt stykke vej, ved hjælp af tilføjelserne Addressbooks Synchronizer og Lightning.

Addressbooks Synchronizer er et synkroniseringsværktøj, som gør det nemt at kopiere sine adresselister ud på et fælles drev, en imap mappe eller til en webdav mappe. Andre kan herefter importere adresselisterne. Programmet kan konfigureres til automatisk download når Thunderbird startes og upload ved afslutning. I et flerbrugermiljø er det derfor vigtigt at der udpeges en ansvarlig for hver adresseliste som har ret til at tilføje adresser / uploade da eksisterende lister overskrives.

Lightning giver også mulighed for at dele sin kalender via en webdav server. Det er en forholdsvis enkelt at oprette en webdav mappe på OpenSuSE ved at følge denne anvisning. Lightning giver mulighed for at have flere kalendere aktive samtidig, således at man kan se sine kollegers kalendere. På Ludvigs Hjørne ligger en glimrende vejledning i brugen af Lightning & Sunbird.

Go’ fornøjelse.

3 Datacard & SuSE 10.2

Sunday, July 8th, 2007

Officielt understøtter 3’s datacard kun Windows & MAC, men det fungerer også udmærket på Linux. Da der ikke er Linux software til konfiguration af kortet, måtte jeg dog først have kortet i en Windows maskine for at låse det til 3’s net og deaktivere pin-koden.
For at kortet kan fungerer skal der bruges et program – icon_switch som “switcher” 3G enheden til modemtilstand. Det skal køres hvergang kortet sættes i eller maskinen har været genstartet. Herefter skal følgende streng køres: “modprobe usbserial vendor=0x0af0 product=0x6701”. Begge dele skal køres som root.

Hent http://rude.net/icon_switch og gem den i /usr/sbin
Hent http://rude.net/3.sh og gem den i /usr/sbin
Hent http://rude.net/3.desktop og gem den på din Desktop

Nu skal kortet sættes op som modem. Dette gøres med Yast -> netværksenheder -> Modem.
Tilføj et nyt modem.->
Modemparametre:
Modemenhed: /dev/ttyUSB0, Opkaldspræfiks: blank, Toneopkald, Specielle indstillinger: Ligegyldige
Vælg internetudbyder:
Afmærk: Brugerdefineret tjenesteudbyder og klik på [Ny]
Udbydernavn: 3, Telefonnummer: *99#, Brugernavn: 3, Password: 3, Fjern flueben i “Spørg altid efter adgangskode”.
Opkoblingsparametre: ændres ikke.
Afslut modemopsætningen og åbn Yast -> Software -> Håndtering af software. Installer Kinternet.

Sæt 3 kortet i.
Klik på ikonet “3” på din desktop.
Aktiver kinternet.

Go’ fornøjelse…

Ps. Indlægget er skrevet på go kart banen ved Klippan i Sverige, hvor vi tilbringer en uge i træningslejr. Også her er jeg online med fri datatrafik på mit Turbo 3G datacard.

Egroupware – Open groupware suite.

Thursday, June 21st, 2007

Har installeret den nyeste version af Egroupware. Det er en ret cool applikation med mail, kalender, adressebøg, opgave- og projektstyring.
Også et par bugs – Kunne ikke få mailen til at tilslutte til min Cyrus Imap – de ligger ellers på samme server og Cyrus’en kører med “plain text” password. Uanset hvad man sætter den til krypterer den alligevel, så jeg har foretaget nogle ændringer i IMAP.php som ligger i egroupware/egw-pear/Net. Jeg har ganske enkelt udkommenteret hele krypteringsdelen – der ligger en pakket kopi her: http://rude.net/IMAP.php.gz.
Stavekontrol i mailprogrammet kan aktiveres ved at følge denne anvisning.
Installationskilde til SuSE 10.2 her.

Go’ fornøjelse

SuSE 10.2 Make it Yours – part 1

Wednesday, June 13th, 2007

Nedenstående er en kopi af siden:
http://www.mycompuwiz.com/tikkitech/linux/pg_issue.php?id=13
som ikke mere er tilgængelig online, da mycompuwiz.com er blevet taget ned.Siden vil på en senere tidspunkt komme op igen, denne gang under navnet tikkitech.com – når dette sker vil denne side blive fjernet.

Tikki Lounge

SuSE 10.2 Make it Yours – part 1  

 

How-To Get Suse 10.2 Up to Speed (32 bit)
———————————
OpenSuse 10.2 is one of the most polished linux distributions there is. The download takes a while of course, but when I got it the first thing I said was wow, it all went so smoothly. For me, the next thing I thought was, what do I do now to make it mine? For those who feel the same way, here’s what I decided to do with my KDE installation.

First, I needed to get my network card working before I go anywhere else. It seemed like my broadcom driver was recognized, but wouldn’t connect, which is not unusual in my experiences. So I went with old faithful and went with ndiswrapper, as I have less problems with this.

*******************************************************

GET NDISWRAPPER
Getting ndiswrapper and making it work was pretty straight forward and the instructions have not changed much over the past couple versions of SuSE. The first step is to install the ndiswrapper package. I just fired up Yast, by selecting it from:

Menu -> Applications -> System -> YaST

Once in YaST, I opened up the Software Management Tool by selecting it from:

Yast -> Software -> Software Management

I grap the package ndiswrapper and ndiswrapper-kmp-default to use for the installation, as this coincides with the kernel I’m using. You can get this information by entering “uname -r” in a command line and if it says default, then it is. After installing these from the CD’s, it’s off to make it work.

First thing that you will need is the windows drivers for your card. These can be found on-line, and for me, one of the best places to search is the ndiswrapper product page. There are links to sources of these drivers there. Or for me, I just use the ones that are installed on my windows partition. Once you have a copy of your driver, both the *.sys and *.inf file saved to your Desktop, the steps to follow are all from a terminal.

kdesu kate /etc/modprobe.d/blacklist
ENTER root password and ADD “blacklist bcm43xx” to the bottom of this file, save and close.

su
Enter root password here

rmmod bcm43xx
cd /home/ep/Desktop
ndiswrapper -i *.inf
depmod -a
ndiswrapper -l
MAKE SURE THAT HERE IT STATES THAT YOUR CARD IS DETECTED
ndiswrapper -m
This adds it to start everytime
modprobe ndiswrapper

And you’re done…well almost. This sets up ndiswrapper, but doesn’t tell SuSE to use it yet. To do so, we need to access YaST again here:

YaST -> Network Devices -> Network Card

I always disable my ethernet, although you could just set it not to start. I know how to enable it if I need to though. I choose to have the network “User controlled through Network Manager” and feel it is the best option here. So I add a new device. For Device Type, I choose “Wireless” here and in Module Name, I type in “ndiswrapper”. I then click Next twice and exit and my network card is ready to be enabled on the next reboot! When you reboot the system, just click on the Network Manager icon and choose your network and you should be off and running.

Next, I needed my nvidia card to work before XGL could work it’s magic.

******************************************************

HOW TO INSTALL NVIDIA DRIVER:
PREFERED METHOD:
It is recommended to use YaST for installation of the NVIDIA driver. There are several reasons for this. First, it’s simple. Second, and this is the most important one, you won’t need to recompile the nvidia kernel module after a kernel update. First you must add the sources to YaST. Use:

YaST -> Software -> Change installation Source -> Add

Protocol: HTTP
Server Name: : download.nvidia.com
Directory on Server: /opensuse/10.2

to add the NVIDIA ftp server as additional installation source. Now use:

YaST -> Software -> Install and Delete Software

to install the NVIDIA driver. Select the following packages:

x11-video-nvidia
nvidia-gfx-kmp-“kernel-flavor”

“kernel-flavor” depends on your installed kernel. Check with “uname -r” from the terminal for installed default/smp/bigsmp kernel.

ALTERNATIVE METHOD:
First, make sure you have the following packages installed:
kernel-source
gcc
make

To do this, use:

YaST -> Software -> Install and Delete Software

Search for them and install them if you haven’t. Next, browse to the NVIDIA site and download the driver, and here is a link to the nvidia linux driver download page:

http://www.nvidia.com/object/unix.html

Once you’ve done this, then do the following. Open up a terminal and “su” to root. You will be prompted for the root password. Then type “init 3” in the terminal. This will take you out of the X(graphical) environment and to a command prompt. I login as root here. Then navigate to the folder where you saved the file, for me, ep, it was on my desktop, so I enter the following:

cd /home/ep/Desktop

Then type:

sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-9631-pkg1.run -q

Note that the NVIDIA driver may vary, depending on changes to the drivers from NVIDIA. Just follow through the installer and the install should be completed without incident. 🙂

CONFIGURING NVIDIA DRIVER:
For the first method, we just need to open up a terminal and “su” to root. You will be prompted for the root password. Then type “sax2 -r” for X.Org configuration. If you used the alternative method, you’ll need to enter “sax2 -r -m 0=nvidia”

In either of these, you only need to put in your display information, choose your resolution and hit Save, test to make sure all is well and your X is up and running with a nice NVIDIA splash! I now need Flash, as it’s important to me. You can use the propriety CD and get Flash 7, but I wanted Flash 9…

*****************************************************

FLASH 9.
Sure, it’s Beta, but if you, want it here it goes. First go to the beta download page and download the file.

http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer9.html

I downloaded the Installer for Linux and performed the following actions. First, open up a terminal and navigate to the folder where you downloaded the Flashplayer install file. For me, it was my Desktop, and I’m EP, so it was

cd /home/ep/Desktop

Follow this up by opening up the source with the following command:

tar -zxvf FP9_plugin_beta_112006.tar.gz

This will extract the data into a file in the same directory. To use the plugin, just perform the following:

cd flash-player-plugin-9.0.21.78/

How you want to proceed with the installation is up to you. Just use the preferred method outlined below.

Installation instructions
————

* Plugin
To install the plugin as user:
+ Copy or move libflashplayer.so into your plugins directory (usually located): ~/.mozilla/plugins
+ Create the plugins folder if it doesnt exist
To install the plugin as root:
+ Copy or move the file into your system browser installed plugins directory (usually located): /usr/lib/<browser_directory>/plugins
+ Create the plugins folder if it doesnt exist
* Standalone
To execute the Standalone Player, you will need to change the permissions of the file. An example of how you could do this on Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 3 or RHEL 4 is:
$: chmod u+x gflashplayer
When using the Standalone Player, you may experience a warning on initial navigation to a site with Flash content in Firefox. You will only need to dismiss the warning once per installation.

This was taken directly from the readme.txt in the file, so if you want to read this, or more information, perhaps on the uninstall, just enter “kate readme.txt” or “gedit readme.txt”.

Feel free to test it by going here:

http://www.addictingclips.com

And now, with XGL..

*******************************************************

XGL
This is a piece of cake really. Just run the software installer in YaST again and download the following two files.
Compiz
XGL

Once you’ve installed these from the CD’s, then all you need to do is Enable this in:

YaST -> System -> /etc/sysconfig Editor

Once in here, go to:

Desktop -> Display Manager -> DISPLAYMANAGER_XSERVER

and change Xorg to XGL. Restart your computer and XGL is there. The next task I will correct will be the multimedia in SuSE, but will leave that to the next installment, as it’s dependent upon third party repos for the replacement packages. I hope this helps with your fresh installations of SuSE 10.0 (32 bit) and KDE.

Comments: